Inhoud © Hans Nijenhuis

PHOTOGRAPHY HansN

Van jongs af mag ik kijken. Tijdens mijn leven mag ik leren zien!

Over mij....... HansN?

HansN staat voor Hans Nijenhuis, geboren in Amsterdam in 1951. Vanaf mijn 15 ͤ ben ik in de weer met een camera, dat serieus werd met de aanschaf van een spiegelreflexcamera. Landschapsfotografie en macro hadden toen mijn voorkeur. Deze hobby kwam enigszins tot stilstand toen het gezinsleven prioriteit had zowel financieel als tijd. In 2003 begon voor mij het digitale fotograferen. Een Fuji Finepix 3000 werd na slechts een paar maanden opgevolgd door een Fuji Finepix 9500 en fotograferen in RAW. De foto’s werden in PaintShop Pro tot leven gebracht. Spoedig ontstond de wens van een digitale spiegelreflexcamera om te fotograferen als vroeger. Het werd een Pentax. Het destijds aangeschafte glaswerk is ondertussen vervangen door lichtsterke lenzen. Het merendeel van Sigma. Daarnaast zijn er een aantal flitsers bijgekomen, omdat naast macro en landschappen vooral architectuur en industriële vormgeving mijn interesse kregen en gaandeweg portrefotografie mijn aandacht trekt.


Intussen fotografeer ik met full frame nog steeds van Pentax en ben ik PSP trouw gebleven, na het converteren in Camera Raw, waarmee de belichting heerlijk te finetunen is.


Door de jaren heen blijft fotograferen helemaal mijn ding en beleef ik er veel plezier aan, zeker als ik met een paar fotovrienden op stap kan…..


                                                                                    HansN

Uitrusting en zo.......

Serieus beginnen met fotograferen is het openen van een bodemloze put. Ik fotografeer met Pentax. De K-1  II is een fullframe body en prettig in gebruik. Lenzen komen uit het huis van Pentax en vooral Sigma. Bij mijn keuze let ik vooral op lichtsterkte. Verder in gebruik een drietal opzetflitsers en transceivers. Lichtvormers, statieven, tassen..... etc. Het hoort er allemaal bij. Als RAW-converter gebruik ik ACR of AfterShot voor het finetunen en PaintShop Pro voor de afwerking. Dat laatste probeer ik tot het minimum te beperken.


 
 

 HansN Photography en de wereld......

Eind 2006 zag een nieuw fotoforum het licht: D-Dig. Op dit forum kon je terecht met alles op fotogebied. Strikte regel was om vriendelijk met elkaar om te gaan. In de loop der jaren werden de leden steeds spaarzamer met het posten van foto’s commentaar etc. FaceBook raakte steeds meer in de gratie en wat was er nu gemakkelijker als “liken”? Noodgedwongen werd dit forum opgeheven, maar niet nadat D-Dig een eigen FB-account had gekregen. Foto’s die geplaatst worden, worden soms niet altijd alleen maar geliked, maar soms van commentaar voorzien. Maar er zijn genoeg leden die met nostalgische gevoelens terugdenken aan het aloude D-Dig!

En de toekomst? Er blijven altijd wensen. Een studiootje met flitslampen etc., etc........ Kortom: de put kan nog niet dicht!

Pentax Sigma Corel (PSP) AfterShot Cactus D-Dig De Groep